Data: 2003-05-22 23:33:51
Temat: Re: beztalencie kulinarne
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Pokaż wszystkie nagłówki
bardzo dziękuję!
----- Original Message -----
From: "agatka" <a...@g...univ.gda.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, May 23, 2003 1:23 AM
Subject: Re: beztalencie kulinarne
>
> Użytkownik "Monika Zarczuk" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:001201c320b4$1b41b900$6d00a8c0@ap.siedlce.pl...
> > jA BARDZO CHCIAŁABYM TEN PRZEPIS
> > pOZDRAWIAM
>
> prosze uprzejmie:
> kotlety po wlosku
> SKŁADNIKI:
> 4 kotlety schabowe lub cielęce,
> 4 łyżki mleka,
> 3 łyżki mąki,
> 3 łyżki tartego sera,
> 1 jajo,
> bułka tarta,
> tłuszcz do smażenia
> ( +I przyprawy, sol pieprz. hmm jakies ziola?)
>
> Kotlety rozbić, uformować. Mleko, mąkę, ser (na grubej tarce zetrzec, i
zeby
> go duuzo bylo:) i jajo z solą rozmieszać. Dodac przyprawy. Wymieszac
> dokladnie wszystko.
> Zanurzać kotlety z cieście, następnie otoczyć w tartej bułce, mocno
> przyciskając ręką, aby bułka się trzymała. Tak panierowane kotlety kłaść
na
> rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.
> smacznego:)
> ps. przepis jest ilosciowo ze stonki, ale j ai tak dalam na oko i pewnie
> bylo ciutke wiecej (a nie 4 lyzki;)
>
> przepis z www.kuchniaonline.pl
>
> hm rodzince smakowalo a i owszem, tak prosta modyfikacja kotleta:)))
>
>
> --
> pozdrawiam
> ***agatka****
>
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|