Data: 2006-11-27 01:41:25
Temat: Re: bezy ze ?rodkiem co się ciagnie
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
m. wrote:
> Uýytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisa¸ w
> wiadomoćci
>
>>Oto przepis:
>>
>>BEZY
>>6 bialek
>>1 szklanka cukru (250 gr)
>>Ubic bialka az beda puszyste, dodac powoli 2/3 ilosci cukru. Ubijac
>>przez 3 minuty, az lsniace i geste jak krem*. Dodac reszte cukru, juz
>>bez ubijania, wymieszac lyzka, wlozyc mase do worka cukierniczego i
>>wyciskac ksztalty na posmarowanej blasze. Piec 1.5 godziny w 135C/275F
>>az bezy zmienia kolor. Ja lubie chrupkie w srodku, nie ciagnace, wiec po
>>tym czasie wylaczam piec, i zostawiam bezy w zamknietym piekarniku do
>>wystygniecia. Jesli lubisz ciagnace, otworz piekarnik do wystygniecia.
>>*Mozna dodac lyzke octu w momencie oznaczonym gwiazdka i miksowac
>>dodatkowe 30 sekund, a dalej jak w przepisie.
>
>
> DziŤki wielkie. A ten cukier to puder pewnie czy moýe by zwyk¸y? Bo puder
> mi wyszed¸ chwilowo.
>
> m.
Nie puder, zwykly bialy cukier.
MB
|