Data: 2006-11-26 09:59:02
Temat: Re: bezy ze ?rodkiem co się ciagnie
Od: "m." <m...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uýytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisa¸ w
wiadomoćci
> Oto przepis:
>
> BEZY
> 6 bialek
> 1 szklanka cukru (250 gr)
> Ubic bialka az beda puszyste, dodac powoli 2/3 ilosci cukru. Ubijac
> przez 3 minuty, az lsniace i geste jak krem*. Dodac reszte cukru, juz
> bez ubijania, wymieszac lyzka, wlozyc mase do worka cukierniczego i
> wyciskac ksztalty na posmarowanej blasze. Piec 1.5 godziny w 135C/275F
> az bezy zmienia kolor. Ja lubie chrupkie w srodku, nie ciagnace, wiec po
> tym czasie wylaczam piec, i zostawiam bezy w zamknietym piekarniku do
> wystygniecia. Jesli lubisz ciagnace, otworz piekarnik do wystygniecia.
> *Mozna dodac lyzke octu w momencie oznaczonym gwiazdka i miksowac
> dodatkowe 30 sekund, a dalej jak w przepisie.
DziŤki wielkie. A ten cukier to puder pewnie czy moýe by zwyk¸y? Bo puder
mi wyszed¸ chwilowo.
m.
|