Data: 2001-04-27 02:56:46
Temat: Re: bigos
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
Poszukaj w archiwum grupy.
Temat byl walkowany dlugo przed swiwtami
Bozego Narodzenia.
Przepisow jest tyle ilu kucharzy.
Kiedys dla mnie bigos to bylo 1:1. Kilo kapuchy kilo roznego miecha.
Teraz z bigosu lubie tylko kapuste :)))
A tak ogolnie to rzeczywiscie kilo kapusty, kilo roznych mies i wedlin.
Ja daje zeberka lub kotlety schabowe, mieso bez kosci wieprzowe, wlowe,
boczek, kielbase lub szynke w kostke plus grzyby, cebule podsmazana.
Mozna tez robic rozne inne wersje z wedzona golonka, wedzonym schabem,
i takie tam.....
Kapuste w zaleznosci co to za kapusta (jak kwasna)
albo sie plucze albo tez nie, albo sie odcedza albo nie.
Wszystko zalezy co kto lubi...
Musisz potrenowac :))
pozdrawiam Ania
"ac" <o...@p...fm> wrote in message
news:9c9a6u$1493$1@news2.ipartners.pl...
> jak zrobic naprawde dobry bigos ?
> pozdrowienia
> violetta
>
>
>
|