From: "Marcin Zzzz" <b...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3c3c9b8b$1@news.vogel.pl>
Subject: Re: bigos
Date: Thu, 10 Jan 2002 21:35:56 +0100
Lines: 27
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
NNTP-Posting-Host: pa114.ruda-slaska-bielszowice.sdi.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pa114.ruda-slaska-bielszowice.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1010695035 pa114.ruda-slaska-bielszowice.sdi.tpnet.pl (10 Jan
2002 21:37:15 +0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:91251
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Marcin Zzzz" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:3c3c9b8b$1@news.vogel.pl...
> Witam!
> Jakoże bigos to potrawa narodowa a więc oczekuję pomocy. Otóż zrobiłem
bigos
> tak jak zawsze ale kapusa jest (była) tak strasznie kwaśnia że nie da się
> tego jeśc a przynajmniej doznania smakowe nie są takie jakie powinny być.
> Dodałem już główkę zwykłej kapusty ale zabardzo ta kwasowść nie została
> obniżona. Moje pytanie co można jeszcze dodać ażby ten gar bigosu nie był
do
> wywalenia???
>
Tak wogóle to pierwszy raz jest na p.r.k i bardzo mi się spodobało.
Wszystkim dziękuję za zaangażowanie w mój kwaśny bigos. Zrobiłem tak jak
radziliście, no oczywiście nie wszystko na raz :)) i pomogło bigos stał się
jadalny. A na przyszłość trzeba uważać co się kupuje. Jeszcze raz dzięki i
zapraszam na degustacje :))
--
Pozdrawiam
Marcin
" Życie z bliska to tragedia ale z daleka to czysta farsa"
|