Data: 2002-01-10 20:35:56
Temat: Re: bigos
Od: "Marcin Zzzz" <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin Zzzz" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:3c3c9b8b$1@news.vogel.pl...
> Witam!
> Jakoże bigos to potrawa narodowa a więc oczekuję pomocy. Otóż zrobiłem
bigos
> tak jak zawsze ale kapusa jest (była) tak strasznie kwaśnia że nie da się
> tego jeśc a przynajmniej doznania smakowe nie są takie jakie powinny być.
> Dodałem już główkę zwykłej kapusty ale zabardzo ta kwasowść nie została
> obniżona. Moje pytanie co można jeszcze dodać ażby ten gar bigosu nie był
do
> wywalenia???
>
Tak wogóle to pierwszy raz jest na p.r.k i bardzo mi się spodobało.
Wszystkim dziękuję za zaangażowanie w mój kwaśny bigos. Zrobiłem tak jak
radziliście, no oczywiście nie wszystko na raz :)) i pomogło bigos stał się
jadalny. A na przyszłość trzeba uważać co się kupuje. Jeszcze raz dzięki i
zapraszam na degustacje :))
--
Pozdrawiam
Marcin
" Życie z bliska to tragedia ale z daleka to czysta farsa"
|