Data: 2003-07-11 01:23:20
Temat: Re: bigossssssssssssss
Od: a...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> jak macie jakies tipsy odnosnie dobrego polskiego bigosu to prosze piszcie
>
> pozdrowionka Maciek
>
>
A ja robię bigos bez mięsa (syn wegetarianin), który ma wzięcie również u
mięsożerców (cała reszta krewnych i znajomych królika). Ci co nie próbowali,
oczywiście nie wierzą. Robię w szybkowarze (polecam, "starzeje się" o wiele
szybciej.) Grzybki namoczone, główka kapusty + 2 kg kiszonej, 1 kg cebuli,
śliwki prunelki, pokruszone liście laurowe, oczywiście ziarna jałowca, pieprz
ziarnisty, trochę vegety, czasem na koniec trochę koncentratu pomidorowego
i/lub karmel, ale na ogół nie. Góra po dwóch godzinach bigos palce lizać!
Pozdrawiam
Lama
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|