Data: 2003-07-08 12:48:00
Temat: Re: bigossssssssssssss
Od: w...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik "tamara maciek" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:becera$lpt$1@news.onet.pl...
> > jak macie jakies tipsy odnosnie dobrego polskiego bigosu to prosze piszcie
> >
> > pozdrowionka Maciek
>
> Nalepszy jak wiadomo jest stary bigos. Jest jednak kilka sztuczek, ktore
> pozwalaja udawac, ze bigos jest stary juz w dniu gotowania. Smak takie
> bigosu uzyskuje sie dodajac zgniecione jagody jalowca. Inna wysmienita
> sztucza nadajaca bigosowi starego koloru jest dodanie drobno posiekanej
> cebuli spalonej na smalcu na wegiel (Oczywiscie rkotworcze jak wszystkie
> dobre rzeczy ;o). Na koniec mozna zas dodac do bigosu jednego startego
> surowego ziemniaka, co spowoduje, ze bigos bedzie mial rowniez konsystencje
> starego
> Czarek
>
>
Czarku, wszystko można ale na pewno się ze mną zgodzisz, że najlepiej będzie
poczekać jeszcze parę miesięcy bo zmrażany i odgrzewany to jest to, a i apetyt
zimą na bigos większy...
Pozdrawiam!
Wok (ciepliwie czekający na zimę)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|