Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.one
t.pl
From: w...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: bigossssssssssssss
Date: 8 Jul 2003 14:48:00 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 28
Message-ID: <7...@n...onet.pl>
References: <bedv9m$kkv$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1057668480 23302 192.168.240.245 (8 Jul 2003 12:48:00 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Jul 2003 12:48:00 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.233.233.58, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.7 [pl] (Win98; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:163531
Ukryj nagłówki
>
> Użytkownik "tamara maciek" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:becera$lpt$1@news.onet.pl...
> > jak macie jakies tipsy odnosnie dobrego polskiego bigosu to prosze piszcie
> >
> > pozdrowionka Maciek
>
> Nalepszy jak wiadomo jest stary bigos. Jest jednak kilka sztuczek, ktore
> pozwalaja udawac, ze bigos jest stary juz w dniu gotowania. Smak takie
> bigosu uzyskuje sie dodajac zgniecione jagody jalowca. Inna wysmienita
> sztucza nadajaca bigosowi starego koloru jest dodanie drobno posiekanej
> cebuli spalonej na smalcu na wegiel (Oczywiscie rkotworcze jak wszystkie
> dobre rzeczy ;o). Na koniec mozna zas dodac do bigosu jednego startego
> surowego ziemniaka, co spowoduje, ze bigos bedzie mial rowniez konsystencje
> starego
> Czarek
>
>
Czarku, wszystko można ale na pewno się ze mną zgodzisz, że najlepiej będzie
poczekać jeszcze parę miesięcy bo zmrażany i odgrzewany to jest to, a i apetyt
zimą na bigos większy...
Pozdrawiam!
Wok (ciepliwie czekający na zimę)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|