Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia blagalna prosba!!! Re: blagalna prosba!!!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: blagalna prosba!!!

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: blagalna prosba!!!
Date: Mon, 17 Dec 2001 23:56:32 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <9vlt4s$b6r$1@news.tpi.pl>
References: <3c1e6aec$1@news.vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: pc178.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1008629725 11483 213.76.98.178 (17 Dec 2001 22:55:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 17 Dec 2001 22:55:25 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-Subject: Odp: blagalna prosba!!!
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:88118
Ukryj nagłówki


Użytkownik Katarzyna Nowak <k...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3c1e6aec$...@n...vogel.pl...
> O przepis na zrobienie zgnilca - czyli sera co capi ale jest pyszny!
Kiedys
> Kuron podawal w "Kuchni"ale nie mam tego numeru...prosze Was, podajcie....
> K
>
Mam nadzieje ze chodzi Ci o ten:

Tlusty twarog (powiedzmy 1 kg)
kminek
4 jajka
sol
lyzeczja masla

Twarog, ale taki prawdziwy, najlepiej domowego "wsiowego" wyrobu, czyli od
baby, bo te przemyslowo produkowane sa czyms zakonserwowane albo
wypasteryzowane do bolu i nie chca sczeznac, no wiec ten twarog mieszamy w
misce z kminkiem w ilosci na oko jak kto lubi, i odstawiamy przykryty
(aromaizolacja) w jakies cieple miejsce. Proces gliwienia trwa kilka dni w
zaleznosci od temperatury. Ser ma sie zamienic w taka cuchnaca zoltawa
breje. Jezeli pokrywa sie biala plesnia, nie daj Boze z rozowawymi
plamkami - wywalic, nie nadaje sie do spozycia. W trakcie zasmierdzania
trzeba z raz przemieszac sprawdzajac rownoczesnie zmyslem powonienia stopien
zaawansowania procesu. W tym momencie moja rodzina ostro protestuje. Gdy ser
juz sczeznie, to znaczy zmieni kolor i konsystencje, choc miejscami moze
jeszcze przypominac produkt wyjsciowy, wrzucamy do rondelka na roztopione
maselko. Czekamy az sie rozpusci. Czasem sie robi za rzadki, to wtedy gdy
ser byl niezbyt tlusty i za malo zgliwialy. Powinien byc jak rzadkawy budyn.
W spokoju (bo pozostali domownicy dawno sie ewakuowali) mieszamy sobie w
serze minutke, wrzucamy jaja, mieszamy i doprawiamy sola. Mozna konsumowac
na goraco ale ja preferuje wystudzony na kanapce ze swiezego chlebka.
Agata Solon, naturalna


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.12 Katarzyna Nowak
20.12 Iśka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6