Data: 2005-02-22 09:33:10
Temat: Re: blok
Od: "Sławomir Lewandowski" <1...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moja teściowa też robi coś w podobnym guście z tą tylko różnicą że wszyscy
się tym zażerają :-))) Postaram się wydębić od niej przepis to podam na
sekcie. Wiem tylko że dodaje tam wielkie ilości orzechów włoskich i
laskowych a także rodzynki moczone w rumie (zero ryżu). MNIAM!!!! Nic co
jest do dostania u nas w sklepach nie przystaje do tego.
pozdrowionka
Sławek
Użytkownik "Ramona Lenartowicz" <r...@d...art.pl> napisał w
wiadomości news:cvd34t$154b$1@mamut1.aster.pl...
> Witam
>
> naszła mnie ostatnio wielka ochota na blok, a że w sklepach zawsze
> trafiałam na paskudny więc siegnęłam pamięcią wstecz i zrobiłam go sama.
> Niestety nie wyszedł mi w 100% (część wierzchnia ładnie się schłodziła
> natomiast cały dół był tylko lekko schłodzony). Wiem, że to żadna w
> sumie filozofia taki blok, ale zastanawiam się czemu mi nie wyszedł. Oto
> przepis którym go robiłam:
>
> rozpuścić kostkę margaryny,
> 1 szklanka cukru,
> 2 łyżki kakao,
> 1/2 szklanki mleka w płynie,
> gotować przez 5 minut.
> do przestudzonej masy dodać 1/2 szklanki mleka w proszku i ok. 100g ryżu
> preparowanego - włożyć do formy i zastudzić.
>
> Czy możecie zaproponowac inny przepis lub może jeszcze coś pominęłam w
> składnikach ?
> Dziękuję za ewentualne odpowiedzi.
>
> Pozdrawiam
> ramona^
|