Data: 2004-07-08 10:56:18
Temat: Re: bob na zimno
Od: "Sowa" <m...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisal w wiadomosci
news:ccj7rg$hfc$1@achot.icm.edu.pl...
> dla tych ktorzy nie znaja, a bob lubia:
>
> ugotowany bob przelac kilka razy zimna woda
> nie obierac ze skorki!
A ja robie tak:
bób (ok 1/2 kg) obgotowac lekko na parze - ok 5 min góra- jak mu tylko
niektóre skórki zaczna pekac, od razu zdejmowac z pary - ma byc twardawy
jak lekko przestygnie - obrac (nie lubie ze skórkami, zreszta krótko
obgotowane sa twardawe i gumowate)
Dac to tego lyche majonezu, zabek - 2 czosnku, sok z cytryny (ok 1/4
cytryny) natke pietruszki i koperek, sól, pieprz.
I do lodówki zeby sie przegryzlo.
W sumie podobnie.
Sowa
|