Data: 2003-04-07 09:09:26
Temat: Re: boczek pieczony
Od: a...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Piotr Kosela wrote:
>
> > Wziąć boczek, doprawić, upiec.
> > Sprawdzone!
> > ;-)
> >
> > PS. Doprawić: solą, czosnkiem i koniecznie majerankiem.
> > Jak dla mnie wystarczy.
>
> Dorzuce niedawne "odkrycie". Zamiast czosnku - na wierzch
> dac duzo cebuli, przykryc folia, piec. Boczek nabiera troszczke
> innego smaku, a sama cebula jest przepyszna.
>
> Krycha
Tak wlasnie zrobilam niedawno boczek, wg Twojej rady sprzed paru miesiecy (nie
wiem, czy pamietasz :)). Boczek przyprawilam, oblozylam cebula, zawinelam w
folie alu i do piekarnika. Bardzo smaczne.
Mojemu mezowi tez smakowalo, ale wg niego oczywiscie babcia robila lepszy...
Nie osmiele sie konkurowac z babcia, aczkolwiek moze da sie cos zrobic? Wg
mojego meza boczek made by babcia byl miekszy, kroil sie wrecz jak maslo. Czy
to tylko kwestia czasu pieczenia?
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|