Data: 2003-01-30 17:48:23
Temat: Re: brązowy cuki
Od: "Vefour" <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "PatryCCCja" <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
news:3E37F3AA.C832AA41@spinacz.TO_WYTNIJ.pl...
> joanna-chata wrote:
> > Wyczytalam kiedys ze brazowy cukier jest bardzo na plus w porownaniu z
> > bialym i wczoraj kupilam z rozpedu, ale chcialam zapytac, czy ktos wie
> > dlaczego on jest taki wyjatkowy, nie chodzi mi o smak, ale jakies
> > skladniki mineralne cy cus...
>
> zgadza sie, ma skladniki mineralne. cukier w czasie rafinacji traci je,
> przez co bialy cukier to czysta sacharoza.
>
Sorrz, ale wyraze zdanie odmienne - chemicznie roznia sie malo, o
skladnikach zapomnij. Roznica to kolor i smak. I taka ciekawostka - duza
czesc brazowego cukru, to bialy cukier barwiony melasa :) Szybciej i taniej.
V.
|