Data: 2003-07-17 10:05:46
Temat: Re: broad beans/fava beans [P]
Od: "powietrze " <p...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sowa <m...@w...pl> napisał(a):
>
> Użytkownik "powietrze " <p...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> news:bf5qmp$9f6$1@inews.gazeta.pl...
>
> > 2 filiżanki bobu, namoczonego przez 24 godziny
>
> Świeży bób trzeba moczyć - przecież smród będzie nieznośny - a po co się go
> moczy skoro on się w 3 minuty ugotuje i rozpadnie?
czujna Sowo!
rozpędziłem się trochę. chodzi o suchy bób. w przepisie nic nie ma o
świeżości/suszoności/puszkowości. dopiero na końcu. na końcu już sobie
fantazjowałem zamiast tłumaczyć, byłem już na targu po ten bób no i...
wziąłem świeży :-) od kobieciny, 4 kubeczki... no ładny miała...
wychodzi na to, że najlepiej wziąć świeży ale mniejszy żeby skórka była
konsumowalna albo się pobawić w obierankę tych 4 filiżanek...
--
powietrze zmieszany ale nie wstrząśnięty
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|