Data: 2003-05-03 15:06:44
Temat: Re: brokuły
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 3 May 2003 15:48:17 +0200, "Radek"
<r...@c...pl> wrote:
>znaczy to ,ze nalezy podgotowac ,obtoczyc w mace i bulce a nastepnie
>wysuszyc na reczniku papierowym?
>
no, niekoniecznie. mozesz obgotowac, ale nie musisz, zamaczac w
ciescie nalesnikowym, moze nieco gesciejszym i od razu - siup do
garnka z olejem ogrzanym (najpierw trzeba sprawdzic czy olej
wystarczajaco goracy...ja nie mam stosownego termometru, wiec
wrzucam troche panierki do oleju i patrze czy od razu sie wegli i
dymi czy nie, ale jak opada na dno i nic nie robi to zdecydowanie
za zimny olej. metoda kolejnych przyblizen dochodze do dobrej
temp. duzo na raz nie wrzucac, bo to obniza temperature.
obsaczac POTEM :))
Trys
K.T. - starannie opakowana
|