Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.task.gda.pl!not-for-mail
From: "Magdalena W." <e...@N...interia.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: brokuly
Date: Thu, 5 Feb 2004 21:55:01 +0100
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 33
Message-ID: <bvuaj5$44r$1@korweta.task.gda.pl>
References: <bvu9ug$99h$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: yb127.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1076014501 4251 80.54.121.127 (5 Feb 2004 20:55:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 5 Feb 2004 20:55:01 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:190597
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magda Franczyk" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> Poszukuje jakichs ciekawych przepisow na brokuly...Znudzilo mi sie juz
> jedzenie ich z oliwa i parmezanem...
Na cieplo:
brokuly ugotowac na poltwardo
do polania: na patelni zrumienic platki migdalowe albo migdaly pokrojone w
'slupki', dodac ze 2 lyzki masla i rozpuscic, dodac mniej wiecej lyzke soku
z cytryny
Na zimno, dla lubiacych dziwne kombinacje smakowe:
brokuly jak wyzej
pol puszki filetow anchois jak najbardziej rozdrobnionych (widelcem
rozdziabanych)
2-3 zabki czosnku
sok z 1/2 cytryny
2 lyzki dobrej oliwy
troche swiezo zmielonego pieprzu
wymienione wyzej skladniki starannie zmieszac
tym sosem polac brokuly
Inne sugestie sama chetnie przeczytam :-)
Pozdrawiam
Magdalena
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.577 / Virus Database: 366 - Release Date: 2004-02-03
|