Data: 2004-02-06 17:19:50
Temat: Re: brokuly
Od: "Nell" <n...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magda Franczyk" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:c00h7k$isi$1@inews.gazeta.pl...
> Zupe brokulowa robilam, wyszla bardzo dobra, ale nie wiedziec czemu, jesli
> troche postoi, to bardzo gestnieje :-(
>
> P.S. Apeluje do Was, sprawdzajcie bardzo dokladnie wnetrza rozyczek
> brokulow...Ja kiedys ugotowalam trzy dzdzownice ;-(( Mam jeszcze maly
uraz,
> ale powoli mi mija...
Jest na to sposób. Brokuły należy na noc zostawić w misce z przegotowaną
(ale zimną, nie gorącą) wodą z dodatkiem dwóch łyżek stołowych oztu. Po taki
wymoczeniu wszystkie robaczki, żyjątka etc wyłażą z warzywa do wody i
następnego dnia można swobodnie gotować. (bez obaw, nie czuć octu, nawet po
samym sparzeniu warzywa).
Pozdr
Nell
|