Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Dinki2099" <d...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: buef strogonow
Date: Sat, 24 Jan 2004 22:53:57 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 41
Message-ID: <buupeo$ejs$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <buru38$501$1@nemesis.news.tpi.pl> <1074888741.29850.36.camel@cosmos>
<1...@y...com> <butmss$6tv$1@atlantis.news.tpi.pl>
<1...@y...com>
NNTP-Posting-Host: bj147.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1074981145 14972 80.54.181.147 (24 Jan 2004 21:52:25
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 24 Jan 2004 21:52:25 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:188495
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1674239356.20040124133623@yahoo.com...
> Le samedi 24 janvier 2004 ŕ 13:05:49, Dinki2099 a écrit :
>
>
> >
> >> > Ale pytanie bylo o boeuf strogonoff, a nie o to, co Ci smakuje... Nie
> >> > wspominajac o tym. ze to, co podales w przepisie, to nie byl
strogonoff,
> >> > tylko wolowina w sosie pomidorowym...
> >>
> >> Z ust mi to wyjelas, strogonoffa sie nie dusi...
> > Jak to się nie dusi?A co się z nim robi?
> > Kiedy dodamy koncentrat musimy poddusić go conajmniej z 20 minut żeby
nabrał
> > samku , a najlepiej jak dodamy jeszcze odrobine wywary.
>
> Poledwica jest najdrozsza czescia wolu, i najdelikatniejsza. Nie
> potrzebuje zadnego duszenia tylko krotkiego obsmazenia na ostrym
> ogniu.
> Duszenie poledwicy to tak jakbys *prawdziwy* kawior (ten z jesiotra)
> zuzywal do pasty rybnej...
Ja dusze polędwice po to aby przegryzła się trochę samkiem , zmiękła i
nabrała soczystości.
Zbyt długie duszenie na pewno jej nie sprzyja ale ja zawsze ją trochę
potrzymam w rondlu.
> Natomiast z tego co piszesz to wynika ze w twoim przepisie poledwica
> sluzy do polepszenia smaku koncentratu ;-)
Nie wiem dlaczego tak sądzisz? :)
>
> Ewcia
>
>
> --
> Niesz !
>
|