Data: 2002-05-29 18:28:29
Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
soloconte wrote:
> a co to jest pesto genovese ?
>
Na serio pytasz? jesli tak, to tu przepis:
Mozna oczywiscie robic proporcjonalnie mniejsze ilosci:
PESTO
4 szklanki przebranych, umytych i osuszonych lisci bazylii, bez
szypulek, bo beda wlokna (liscie powinny byc ugniecione w tej szklance,
ale nie na
kamien)
2 szklanki dobrej oliwy
1/2 lyzeczki soli
4 zabki czosnku
1 szklanka startego parmezanu
1 szklanka startego romano (albo 2 szklanki parmezanu, jak sie nie ma
romano)
4 lyzki podpalonych orzeszkow piniowych.
Wszystko zmielic w blenderze, najlepiej na 3-4 razy, przelac do formy i
zamrozic, albo uzyc natychmiast.
Magdalena Bassett
|