Data: 2002-05-29 19:52:07
Temat: Re: cebula na grillu - pieczarki
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> a co to jest pesto genovese ?
>>
>
>
> Na serio pytasz? jesli tak, to tu przepis:
>
> Mozna oczywiscie robic proporcjonalnie mniejsze ilosci:
> PESTO
> 4 szklanki przebranych, umytych i osuszonych lisci bazylii, bez
> szypulek, bo beda wlokna (liscie powinny byc ugniecione w tej szklance,
> ale nie na
> kamien)
> 2 szklanki dobrej oliwy
> 1/2 lyzeczki soli
> 4 zabki czosnku
> 1 szklanka startego parmezanu
> 1 szklanka startego romano (albo 2 szklanki parmezanu, jak sie nie ma
> romano)
> 4 lyzki podpalonych orzeszkow piniowych.
>
> Wszystko zmielic w blenderze, najlepiej na 3-4 razy, przelac do formy i
> zamrozic, albo uzyc natychmiast.
wersja dla leniwych: w sklepie jest gotowe. Ale zrobione w domu jednak
lepiej smakuje. Do spaghetti na przykład, mniammmmmmm
Waldek
|