Data: 2001-08-28 05:26:55
Temat: Re: ceviche
Od: "Anna Sheridan" <a...@o...com.au>
Pokaż wszystkie nagłówki
Slavek Siegmund <s...@s...com> wrote in message
news:pHri7.16739$Z2.210702@nnrp1.uunet.ca...
> Aniu,
> Czarnuszka to czarnuszka
> Cumin to hinduska lub arabska przyprawa (nie cierpie jej)
> Cardamon to takie okragle ziarenka ktore napewno spotkalas wo ogorkach
> konserwowych.
>
> pozdrawiam,
>
Slawku, dzieki. Ja wiem, czym sie rozni cumin od czarnuszki na talerzu :-) -
tylko to nazewnictwo mnie zmylilo, bo ja kupuje 'po angielsku'. Cumin to ja
dodaje do curries, a czarnuszke czyli cardamom, do chleba. Do surowej ryby
to chyba cumin, a nie czarnuszka? Ale moge sie mylic, nie takie rzeczy juz w
tej grupie widzialam :-)
Ania
|