Data: 2001-07-23 17:55:44
Temat: Re: chleb razowy
Od: "serw" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ad 1) Odkladam kawalek surowego ciasta (przeciez to wlasnie jset zakwas).
Ad 2) Uzywam maki zytniej razowej z ekologicznej uprawy, kupowanej od
gospodarza.
Pozdrawiam.
SEbek
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9jgd1o$fl2$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "serw" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:9ja0tn$1f8d$1@riot.atman.pl...
> > Najlepiej poszukac kogos kto piecze chleb razowy i wziac od niego
zakwas.
> > Reszta jest prosta. Ja pieke chleb od 3 miesiecy.
>
> ja robię chleb na zakwasie co jakiś czas, jak mnie najdzie, a Ty
> wykorzystujesz odkładany z pieczenia na pieczenie kawałek ciasta czy
zakwasu
> czy za każdym razem robisz nowy zakwas?
> Jeszcze jedno pytanko - z jakiej mąki pieczesz chleb - razowej żytniej,
czy
> mieszasz z pszenną?
>
> pozdrawiam
> Basia
> >
>
|