Data: 2006-08-06 09:37:20
Temat: Re: chorwacja
Od: BBjk <b...@Q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Y napisał(a):
> Moze mi ktos poradzic jakie produkty warto wziac z Polski a
> z jakich warto korzystac na miejscu (co tansze lub czego brak)?
> Zakladajac oczywiscie kuchnie we wlasnym wydaniu (kucharz poczatkujacy)
> i zapewne beda przewazaly makarony z sosami bo to chyba najlatwiejsze.
> Nie wiem jak z miesem i wedlinami w chorwacji...czegos sie wystrzegac ?
Nic nie bierz! zdaj się na ich sklepy i stragany, to cywilizowany kraj
(ceny zbliżone do naszych), a nie jakaś dzika głusza. Zdecydowanie
polecam plony morza prosto od rybaków (zakładam, ze będziesz nad morzem,
po nocnych połowach o świcie wołają głośno 'riba, riba', co znaczy, ze
możesz kupić nie tylko ryby, ale i mięczaki wyborne) i owoce oraz warzywa.
No i wina, a jak wolisz mocniej, palinki rozmaite, sprzedawane przez
gospodarzy w plastikowych butelkach. Polecam uwadze małe nadmorskie
miasteczka, czy wioski, gdzie niewielu turystów, za to silne klimaty
lokalne.
Wystrzegaj się dużych kempingów i skupisk wczasujących rodaków.
--
pa, BBjk
|