Data: 2007-04-06 12:52:00
Temat: Re: chrzan
Od: Lia <i...@p...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 6 Apr 2007 08:14:21 +0000 (UTC) w sprzyjających i
niepowtarzalnych okolicznościach przyrody grupowicz *Felinity * skreślił
oto te słowa:
>> Ja mieszam chrzan ze śmietaną chwile przed podaniem na stół.
>
> Ja podobnie, przepis podobno z Litwy - na patelni podgrzewam leciutko
> chrzan, aż do pierwszego zabulgotania delikatnego, wyłączam i łączę
> szybko ze śmietaną, zwykle 12 lub 18%, aż się zrobi taki krem z niego.
>
> Bardziej mi to smakuje od wszelkich ćwiklastych wynalazków ;-)
Czy to jemy na ciepło, czy na zimno też potem można?
Bo ja w tym roku się wzięłam i będę robić własnoręczny chrzan, i ten pomysł
mi sie podoba, a poza tym twojemu smakowi ufam :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
|