Data: 2007-04-06 09:10:48
Temat: Re: chrzan
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 6 Kwi, 08:14, Felinity <m...@A...pl> wrote:
> W piękny wiosenny poranek dnia Thu, 05 Apr 2007 10:16:48 +0200, istota
> zwiewna znana jako "MONI|<A" <moni| napisała:
>
> > Ja mieszam chrzan ze śmietaną chwile przed podaniem na stół.
>
> Ja podobnie, przepis podobno z Litwy - na patelni podgrzewam leciutko
> chrzan, aż do pierwszego zabulgotania delikatnego, wyłączam i łączę
> szybko ze śmietaną, zwykle 12 lub 18%, aż się zrobi taki krem z niego.
>
> Bardziej mi to smakuje od wszelkich ćwiklastych wynalazków ;-)
> M.
Ja z octem i solą, niektórzy dodają do tego cukier lub miód. I bez
gotowania!
Ale beszamel - dodać świeżo utarty chrzan, ilością chrzanu i śmietany
podczas zagotowywania ustalić ostrość.
|