Data: 2003-01-26 17:21:39
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzy
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Obywatel Jola L-L napisał na grupę pl.rec.kuchnia następujące rzeczy:
> > 2. Pizzy nie piec zbyt długo. Wystarczy ją wstawić do gorącego pieca /
> > piekarnika, poczekać, aż ser dobrze się rozpuści i od razu wyjmować.
> > Inaczej stwardnieje.
> > Z poważaniem
> > PZ
> pizze z oblozeniem pieke ok 20 min cala duza blache w piekarniku w 200 st
> gazowych
> (sprawdzam rant czy zloty i lekko odchylam nozem dol ciasta- czy juz lekko
> zezlocony a nie bialy). Jesli tak, to wyjac , posypac serem i wlozyc
> doslownie na 3-4 minuty ta mozarelle aby sie stopila. Jesli serem oblozymy
> pizze od surowego stanu- to ser bedzie popalony i juz nie taki...
Tak, tak, właśnie to miałem na myśli, tylko niezbyt jasno to opisałem:
posypać serem po upieczeniu spodu z całą resztą i za chwilę można już
wyjmować.
Z poważaniem
PZ
--
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy.
|