Data: 2000-02-01 23:08:23
Temat: Re: ciasta na oleju
Od: jarek <i...@s...top.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieki za zainteresowanie olejem! Olej jest zdrowy, to fakt. Nie zastapi
jednak masla tez prawda. Czemu wiec upieram sie przy ciescie na oleju, bez
dodatku innego tluszczu? Coz jako matka trojki dzieci lubiacych slodkie co
nieco od czasu do czasu mam wyrzuty sumienia i skruszona wieczorowa pora
udaje sie do kuchni by wyczarowac cos z produktow tam dostepnych. I o ile
olej zawsze jest w domu w dosc duzych ilosciach, to inne tluszcze nie
zawsze, trzeba by po nie isc do sklepu, a nie zawsze jest to mozliwe,
dlatego poszukuje przepisow opartych na oleju. Dzis nie umialam znalezc
takowego w ksiazkach, jak rowniez za waszym posrednictwem, upieklam wiec
(by nie czuc sie zdolowana) tort biszkoptowy bez tluszczu. Juz
skosztowalismy, calkiem, calkiem jadalny.
Gosia
jarek wrote:
> Wiekszosc przepisow na ciasta i rozne wypieki jakie znam bazuje na
> margarynie. Czy znacie jakies przepisy, gdzie zamiast margaryny uzywano
> by oleju? Jest to dla mnie dosyc wazne, wiec licze na wasza pomoc.
> Gosia
|