Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciasta proszkowe Re: ciasta proszkowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ciasta proszkowe

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!uw.edu.pl!newsgate.cistron.nl!news.max
well.syr.edu!sn-xit-03!sn-xit-06!sn-post-02!sn-post-01!supernews.com!corp.super
news.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ciasta proszkowe
Date: Wed, 09 Jun 2004 11:38:23 -0700
Organization: BassettStudio.com
Message-ID: <4...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <ca73qp$gfc$1@nemesis.news.tpi.pl> <ca7400$hv4$1@news.onet.pl>
<4...@w...pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 53
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:204267
Ukryj nagłówki



Theli wrote:

>
> anna s wrote:
>
>> Witam!
>> Jestem ,,świeża'' ....nurtuje taki problem....dotyczy on wypieku
>> biszkoptu, który w trakcie wypieku pieknie wyrasta ale po wyjeciu z formy
>>
>> wraca do stanu sprzed wypieku ;-)
>> to samo dotyczy babki ...czyli generalnie ciast na proszkach
>

Tu pierwszy powazny blad - do biszkoptu nie dodaje sie proszku. Z proszkiem
to jest babka, a nie biszkopt.

>>
>> { dodam iz wypieki dróżdżowe wychodza mnie wyśmienicie}
>> mimo wielu prób nie zdołałam wykryć przyczyny ,,klapania '' ciasta
>>
>> gdzie robię błąd
>
> Sowa wrote:
>
>>
>> Nie robisz błędu - masz po prostu zły charakter, a od tego ciasto, jak
>> wiadomo, opada. :-)
>>
>
> albo zle zaklecie wypowiada
>
> Th.

Albo nie splunelas przez lewe ramie. Od tego zawsze siada. Ja natomiast
jestem dobrym czlowiekiem, co jest wynagradzane w udajacych sie ciastach -
moja dobroc polega na tym, ze sie tymi niezawodnymi przepisami dziele.

Jesli interesuje cie biszkopt, ktory zawsze wychodzi, polecam moj przepis.
Wiele osob tego przepisu uzywa, i wszystkim ten biszkopt wychodzi. Sowie tez
by wyszedl, gdyby zdecydowala sie zaryzykowac 5 jajek.

Przepis znajdziesz tu:

http://tinylink.com/?6tg7yHzANJ

A co do klapiacych babek, to ja mam teorie, ale najpierw napisz, wedle
jakiego przepisu ci klapia, i w jakim piecu/temperaturze pieczesz? No i czy
uzuwasz termoobiegu?

Magdalena Bassett

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.06 mruczek
10.06 eM
10.06 Sowa
10.06 Sowa
10.06 eM
11.06 anna s
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6