Data: 2001-01-29 12:14:14
Temat: Re: ciasto bananowe
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
fudge to krowki, ktore w moim wydanie raz kolo razu wychodza na
sos kaimakowy.. ile mozna tego wpychac?????
Sucre a la creme - czy to creme caramel moze - zrobic budyn z
jajek i mleka i cukru (mleko prawie zagotowac, wlac mieszajac
rozbite jaja - ze 3 na pol litra mleka, dodac cukru, jakiejs
wanilii mozna), osobno zrobic karmel z cukru, karmelem oblac dno
naczyna zaroodp. na to wlac ten budyn, delikatnie, coby nie
zgarnac calego karmelu do jednego kata. Wstawic do nie bardzo
goracego piekarnika, do bain Marie czyli w wieksze naczynie, w
ktorym jest woda goraca in niech to sie tak na parze piecze
(!!!). Jak piekarnik bedzie za goracy albo nie bedzie tej wody to
szansa jest, ze budyn sie nie tyle zwazy, co rozdzieli na budyn
i plyn na spodzie.
Skad wiem? Bom bardzo niecierpliwa a deser wyjatkowo mi smakuje.
czyli - nawet jesli nie jest to wlasciwa odpowiedz na pytanie co
to sucre a la creme, to i tak to moje jest dobre... mniam
Krysia
>> From: Ania Derejska
>
>[cut]
>
>> Fudge i Sucre a la creme.
>> pozdrawiam
>> Ania
>>
>
>A co to?
>
>--
>Maya
>"When God made man, she was only testing"
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|