Data: 2005-11-16 19:46:34
Temat: Re: ciasto czekladowe
Od: Sabina Redlarska <sa-re.wyrzuc.to.co.uwazasz:)@epf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 16 Nov 2005 08:59:04 -0800, Magdalena Bassett napisał(a):
> Gorzkie, holenderskie, bez dodatkow.
Dzieki, tak myslalam, ale czesto w przepisach "kakao" oznacza kakao takie
rozpuszczalne, slodzone, a to przeciez zupelnie co innego.
Jeszcze: jak to jest u Ciebie z maka? Uzywasz jakiej popadnie czy
konkretnego typu? Dobierasz make do rodzaju ciasta czy kazde pieczesz z
takiej samej?
Ja przez dlugi czas pieklam wszystko ze sprezentowanej "wiejskiej" maki
otrzymanej w wielkim worze, nie mam pojecia jakiego typu, sprawdzala sie
dobrze do wszystkiego. Ale sie wlasnie skonczyla i przyszlo kupic make na
Twoje ciasto czekoladowe i mi sie przypomnialo ze tych mak jest pare
rodzajow :)
--
Sabina
|