Data: 2002-08-14 10:40:32
Temat: Re: ciasto do pierogów z jagodami
Od: "Zuza" <g...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Moi Drodzy!
> Czytam już Was od dawna, kiedyś nawet zdarzało mi się coś napisać, ale
teraz
> potrzebuję Waszej pomocy. Pierogi z jagodami.
Czesc!!
Uwielbiam pierogi z jagodami. :-))) W tym roku przez pare tygodni jadlam je
niemal non stop, mniam. Ciasto pycha, swietnie sie skleja, nie moze tylko
wyschnac! Czesc ciasta trzymam pod sciereczka, czesc walkuje, a czesc juz
nafaszerowana owocami, sklejona gotuje sie we wrzatku. Po ugotowaniu mozna
je zanurzyc w rozpuszczonym masle, zeby nie skleily sie gdy przyjdzie im w
stercie czekac na wyjadaczy pierogowych. Lepiej jesc je od razu, bo sa
lepsze. No dobra, ciasto : 2 czesci maki, 1 czesc zsiadlego mleka, sol. I to
cala filozofia, ale za to jak dziala!
Pozdrawiam! Zuzka
|