Data: 2005-12-23 09:09:19
Temat: Re: ciasto na pierogi
Od: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:doea6n$5qf$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>
> 1 szklanka wody i 2 jajka wystarczają Ci na zagniecenie ciasta z kilograma
> mąki?
> Ja teraz robiłam zapas pierogów z ciasta do którego na 560 g mąki bierze
się
> 250 g wrzątku, 1 jajko i łyżkę oleju i nie było za rzadkie...
> No, ale grunt, żeby pierogi smakowały;-)
Szczerze i bez bicia przyznaję się, że zrobiłam wczoraj pierogi i dolewałam
jeszcze potem wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta, ale ta
szklanka to była gorącej wody....
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|