From: "almada" <a...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9opl4q$dg$1@news.onet.pl> <9oplpj$8id$1@news.tpi.pl>
<9opvel$cso$1@news.onet.pl> <3bb09b84$1@news.vogel.pl>
Subject: Re: ciasto z galaratką i owocami
Date: Tue, 25 Sep 2001 17:03:25 +0200
Lines: 37
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2501.0001
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2501.0001
NNTP-Posting-Host: as1-175.starogard.dialup.inetia.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: as1-175.starogard.dialup.inetia.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1001430226 as1-175.starogard.dialup.inetia.pl (25 Sep 2001
17:03:46 +0200)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:71364
Ukryj nagłówki
W poprzednia wiadomosc wkradly sie znaki zapytania..poprawilam...
Sernik na zimno z jablkami
Ciasto:
3 jajka
90 g cukru
1 / 4 lyzeczki proszku do pieczenia
torebka cukru waniliowego
90 g maki
40 g roztopionego masla
na mase i do dekoracji:
750 g waniliowego serka homogenizowanego
2 opakowania galaretki cytrynowej
2 duze slodkie jablka
50 g cukru
1 cukier waniliowy
Jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym, az powstanie gesta bialawa masa. Na
ubite jajka przesiac make z proszkiem do pieczenia, dodac roztopione
schlodzone maslo. Calosc wymieszac.
Tortownice natluscic. Mase biszkopotowa przelozyc do tortownicy i wygładzić
powierzchnie, piec około 25- 30 minut w temp. 175 st.C. Biszkopt
przestudzic. Jedno opakowanie galaretki rozpuscic w 1 / 2 szklanki goracej
wody i odstawic do przestygniecia.
Serek wymieszac z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy serowej dodac
tezejaca galaretke i dokladnie wymieszac. Mase rozsmarowac na ciescie i
wstawic do lodowki .
Jablka umyc, osuszyc, wyciac gniazda nasienne. I pokroic w osemki. Drugie
opakowanie galaretki sporzadzic wg przepisu na opakowaniu. Ostudzic. Na
werzchu masy serowej ulozyc jablka i zalac galaretka. Ponownie wstawic do
lodowki
|