Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ciasto z wiśniami z nalewki
Date: Sun, 7 Sep 2008 10:59:46 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 27
Message-ID: <v...@4...net>
References: <ga008v$gtu$1@inews.gazeta.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: bnc19.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1220777988 10686 83.28.248.19 (7 Sep 2008 08:59:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 7 Sep 2008 08:59:48 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:315219
Ukryj nagłówki
Dnia Sun, 7 Sep 2008 09:35:58 +0200, skarb napisał(a):
> Witam,
> zrobiłam swoją pierwszą nalewkę wiśniową. Wiśni została spora miska.
> Słyszałam, że ludzie zajadają się ciastem z udziałem takich procentowych
> wiśni. Szukam przepisu, który byłby odpowiedni.
> Czy myślicie, że np. do tego nadadzą się moje wiśnie?
> http://tiny.pl/8w14
>
> A może macie swoje lepsze przepisy? Będę wdzięczna za propozycje.
>
> Pozdrawiam,
> Magda
Wiśnie z nalewki nadają sie najlepiej nie wprost do ciasta (szkoda alkoholu
w nich zawartego, bo wyparuje, a zostanie wiśniowy niesmaczny wiórek), lecz
do dekoracji tortu np: zaostrzą wtedy smak słodyczy i urozmaicą, ożywią go.
Ponadto można je wykorzystac do dekoracji deserów kremowych i lodów - mniam
- oraz do drinków - mniam :-)
Skoro ilość spora - popakuj w małe szczelne słoiczki, jak najmniejsze.
Będziesz miała na długo w jednorazowych porcjach.
--
"Ludzki mózg jest zbyt skomplikowany, aby dał się poznać
samemu sobie... A gdyby taki nie był, byłby po prostu zbyt głupi, aby
siebie poznać."
S. Lem
|