Data: 2001-10-01 08:30:59
Temat: Re: ciasto ze sliwkami
Od: "Agnieszka Makowska" <a...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przepis na dużą blachę:
2 szkalnki maki
0,5 szkalanki cukru
3 jajka (całe)
łyżeczka proszku do pieczenia
20 dag margaryny Kasia
Ciasto zagnieść. Blachę wysmarować resztką margaryny, posypać startą bułką.
No to rozłożyć ciasto. Na ciasto śliwki, posypać cukrem, cynamonem, i do
piekarnika nagrzanego do 220 stopni. W momencie włożenia ciasta do
piekarnika zmniejszyć płomień i piec 45 minut. Na wierzch można, ale
niekoniecznie położyć ubitą na sztywno pianę z 3 białek.
Smacznego.
Użytkownik Lilibell555 <l...@a...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:2...@m...aol.com.
..
> Marzylam o czyms w rodzaju polkruchego lub kruchego ciasta ze sliwkami na
> wierzchu.Wzielam przepis z Wirtualnej Kuchni Polskiej,widzialam ten sam w
> Ksiazce Kucharskiej i...nie wyszlo:-((
> po dwudziestu minutach pieczenia bylo surowe pod sliwkami,po czterdziestu
> minutach wydlubalam sliwki i wsadzilam ciasto juz samo jeszcze na troche,w
> koncu to naokolo bylo przypalone.Moze trzeba najpierw podpiec a potem te
> sliwki...ale w przepisie stalo jak wol:"ulozyc lekko wgniatajac
sliwki".Troche
> tego ciasta upieklam bez sliwek i bylo swietne ale ja chce ze sliwkami,jak
to
> zrobic?
> Dot
|