Data: 2004-05-23 14:10:36
Temat: Re: ciekawy obiad-zjadlam
Od: Evunia <j...@s...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sun, 23 May 2004 15:22:32 +0200, na pl.rec.kuchnia, I.P. napisał(a):
> A jakie powinny byc?
Chrupiące ;) Nie za mocno, żeby nie były twarde, ale właśnie chrupiące na
wierzchu :)
> Jezeli chodzi Ci o gratin, to zrob tak:
> Surowe, obrane ziemniaki pokroic w cienkie plastry i ulozyc w formie
> zaroodpornej Podgrzac smietane dobrze posolona, popieprzona, z wycisnietym
> czosnkiem+ starta galka muszkatalowa(muskat).Zalac ziemniaki i zapiekac
> ok.35-40 min. w piekarniku w temp. 180°C.
Chętnie wypróbuję ! I to jak tylko wróci mi normalny smak i węch, bo teraz
szkoda fatygi :) Dziekuję :)
Przy okazji, masz kodowanie charset=ISO-8859-1. Jeśli możesz/umiesz, zmień
na ISO-8859-2 i nie będzie krzaczków :) Ale jeśli nie zmienisz, to w sumie
co mi tam ;)
Pozdrawiam :)
--
Eva Sheers
|