Data: 2007-01-24 11:31:04
Temat: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Prawusek napisał(a):
> Ja tylko gotuję, a później (tylko czasem) pod promiennik (u góry
> piekarnika), aby skórka się przyrumieniła.
Aaaa, dobrze ze mówisz, bo ja planowałam na 40 minut z polewaniem piwem
> Dawniej kupiłem trzy-cztery takie po 1,2kg - do szybkowara i po godzinie
> na talerz, musztarda, świeży chleb i piwo... Skórka jak masełko... A smak i
> zapach!!!
Moje na targu kupione, okazałe tak własnie po 1,2 kg. Zastanawiam sie
tylko, bo w przepisie kazali dodac pieprz cayenne, a mi tak jakos do
golonki on nie bardzo pasuje, ale ja akurat golonkowy laik jestem
--
Gosia
http://www.vivalavida.pl/urkaburka/
|