Data: 2007-01-16 12:32:35
Temat: Re: co do blinów ?
Od: BBjk <b...@Q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
dwaKa napisał(a):
>
> Robię mieszane, oczywiście z kawiorem są bezkonkurencyjne tylko po pierwsze
> primo prawdziwy kawior jest trudno osiągalny i ta cena.... A kawioropodobne
> wyroby z supermarketu nie wydają mi się godne uwagi ( może się mylę ? ).
> Nie rozumię , co znaczy farsz do blinów, przecież bliny spożywa się z
> jakimiś dodatkami ale nie faszerowane ?
"Spożywa się" też zapiekane, przekładane farszami. Pytałeś o cos
oryginalnego, a takie bliny zapiekane, przekładane własnie farszem,
stanowią pewna odmianę i ucieczkę od tradycyjnych.
Spotkałam się też z blinami podawanymi na słodko, z kremem z zapiekanych
żółtek z cukrem i śmietany, dodatkowo posypane cukrem kryształem, dla
mnie to było okropne, ale nie przepadam za słodyczami, byli tacy, co
dokładali wielokrotnie, więc może być dobre dla amatorów.
--
pa, BBjk
|