Data: 2006-05-12 07:23:36
Temat: Re: co dobrego z masy marcepanowej?
Od: aniared <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
BasiaBjk napisał(a):
> aniared napisał(a):
>> Brzmi to pysznie, ale chyba okropnie słodkie musi być. Czy konieczny
>> jest dodatek cukru do marcepanu, który sam w sobie jest przecież
>> strasznie słodki?
>
> Ta masa marcepanowa w kostkach, którą miałam (przywiezioną z Austrii)
> wcale nie była słodka. Do takiej słodkiej nie dawałabym cukru wcale.
> Normalnie, to robię sama marcepan z mielonych migdałów, bialek i cukru,
> raz się skusiłam na gotowca - i to własnie było bez cukru.
Dzięki Basiu :) Mam w domu spory zapas masy marcepanowej.
Wróciłaś na dłużej?
--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl
|