Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!pwr.wroc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!news.iesy.de!troll.iesy.d
e!news.uni-stuttgart.de!npeer.de.kpn-eurorings.net!meganewsservers.com!feeder2.
on.meganewsservers.com!216.196.98.140.MISMATCH!border1.nntp.dca.giganews.com!bo
rder2.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!elnk-atl-nf1!newsfeed.earthlink.n
et!c01.usenetserver.com!news.usenetserver.com!cyclone01.bloor.is.net.cable.roge
rs.com!news04.bloor.is.net.cable.rogers.com.POSTED!12dc6cf53ab2750!not-for-mail
From: "Arleta" <a...@r...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <cg82v9$lt5$1@inews.gazeta.pl>
<acNVc.14$ZuZ.2@news04.bloor.is.net.cable.rogers.com>
<cg8age$jee$1@inews.gazeta.pl>
Subject: Re: co dobrego z ziemniakow z uzyciem patelni?
Lines: 45
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Message-ID: <jJOVc.448$ZuZ.251@news04.bloor.is.net.cable.rogers.com>
Date: Sat, 21 Aug 2004 20:59:59 GMT
NNTP-Posting-Host: 69.197.154.121
X-Complaints-To: a...@r...com
X-Trace: news04.bloor.is.net.cable.rogers.com 1093121999 69.197.154.121 (Sat, 21 Aug
2004 16:59:59 EDT)
NNTP-Posting-Date: Sat, 21 Aug 2004 16:59:59 EDT
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:211927
Ukryj nagłówki
"waldek" <A...@o...pl> wrote in message
news:cg8age$jee$1@inews.gazeta.pl...
> Kochana!!!
kochana to moze mowic do mnie maz :))
> Jak trochę porobisz w kuchni, to się nauczysz, że przyprawy są kluczowym
> elementem pichcenia.
Podsmażyć "z przyprawami" potrafi każdy. Z przyprawami
> kamisa, kotaniego, prymata, czy też innymi "świetne" potrawy może
> przygotować większość maluczkich. Ale podsmażyć z przyprawami, które
wpłyną
> na zmysły, pobudzą krążenie, przypomną dzieciństwo - to już jest pewna
> sztuka. Nie wystarczy przepis z torebki.
wiesz ja mam inny sposob myslenia niz ocenianie czlowieka na podstawie
krotkiej linijki czy zaraz krytykowanie
a krytykowac to bardzo łatwo!!
pozatym nie wiesz jak gotuje bo nie znasz mojej kuchni .
a tak sie składa ,ze nie uzywam takich gotowych mieszanek wogule bo sama
sobie kupuje przyprawy
a mam gdzie kupic w roznych dzielnicach miasta z całego swiata a pozatym
sama sobie susze te bardziej polskie ;)
> Przyprawy trzeba czuć. Być z nimi na co dzień. Wiedzieć która, w jakiej
> ilości i jak zmieni smak, kiedy ją dodać, świeżą czy suszoną, itd, itp, et
> cetera...
> Oczywiście, najłatwiej wsypać gotową przyprawę. Tylko co to ma do
> kucharzenia?
przyprawy kazdy sobie moze wybrac sam jakie lubi albo jakie moze jesc bo sa
ludzie co nie moga uzywac niektorych przypraw
albo jakie ma w domu bo jak ci bede kazała dac kesali to co bedziesz miał ?
a pozatym trzeba byc elastyczny do ludzi bo wiesz złosc szkodzi bardzo
watrobie!:)))
Arleta
>
> złośliwy :-) waldek
> ===
>
|