Data: 2004-08-21 20:59:59
Temat: Re: co dobrego z ziemniakow z uzyciem patelni?
Od: "Arleta" <a...@r...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"waldek" <A...@o...pl> wrote in message
news:cg8age$jee$1@inews.gazeta.pl...
> Kochana!!!
kochana to moze mowic do mnie maz :))
> Jak trochę porobisz w kuchni, to się nauczysz, że przyprawy są kluczowym
> elementem pichcenia.
Podsmażyć "z przyprawami" potrafi każdy. Z przyprawami
> kamisa, kotaniego, prymata, czy też innymi "świetne" potrawy może
> przygotować większość maluczkich. Ale podsmażyć z przyprawami, które
wpłyną
> na zmysły, pobudzą krążenie, przypomną dzieciństwo - to już jest pewna
> sztuka. Nie wystarczy przepis z torebki.
wiesz ja mam inny sposob myslenia niz ocenianie czlowieka na podstawie
krotkiej linijki czy zaraz krytykowanie
a krytykowac to bardzo łatwo!!
pozatym nie wiesz jak gotuje bo nie znasz mojej kuchni .
a tak sie składa ,ze nie uzywam takich gotowych mieszanek wogule bo sama
sobie kupuje przyprawy
a mam gdzie kupic w roznych dzielnicach miasta z całego swiata a pozatym
sama sobie susze te bardziej polskie ;)
> Przyprawy trzeba czuć. Być z nimi na co dzień. Wiedzieć która, w jakiej
> ilości i jak zmieni smak, kiedy ją dodać, świeżą czy suszoną, itd, itp, et
> cetera...
> Oczywiście, najłatwiej wsypać gotową przyprawę. Tylko co to ma do
> kucharzenia?
przyprawy kazdy sobie moze wybrac sam jakie lubi albo jakie moze jesc bo sa
ludzie co nie moga uzywac niektorych przypraw
albo jakie ma w domu bo jak ci bede kazała dac kesali to co bedziesz miał ?
a pozatym trzeba byc elastyczny do ludzi bo wiesz złosc szkodzi bardzo
watrobie!:)))
Arleta
>
> złośliwy :-) waldek
> ===
>
|