Data: 2007-07-20 14:36:20
Temat: Re: co dzisiaj na obiad?
Od: "niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "martertor tertorski@wwp.pl>" <maiusz> napisał w wiadomości
news:f7qg9f$5he$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:f7qf93$llm$1@news.onet.pl...
>>>
>> A rybka to oczywiście panga jak gąbeczka najmiększa i najlepsza mniam
>> mniam!
>>
>
> a jak Ty tę pangę robisz?
>
> eni
>
Bardzo prosto! Nigdy nie smażę ryby, bo moi domownicy nie lubią panierki!
Rybę nacieram solą, wcześniej skrapiam cytryną, pieprzem, różnymi ziołami
np. bazylią, oregano,
estragonem albo gotową przyprawą do ryb kamisa!Odkładam aby sobie poleżała w
spokoju!
Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam w talarki pokrojoną cebulę, trochę
pokrojonego czosnku z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Gdy się podsmaży wrzucam rybę i przykrywam! Ryby wcześniej nie rozmrażam i
dlatego nie dodaję już żadnej wody.
Ryba dusi się na małym ogniu dośc szybko.
Gdy chcesz mieć więcej sosu z rybki trzeba dolać trochę wody. Mój mąż
uwielbia tą rybkę i nie chce juz tradycyjnej smażonej.
A najlepszy jest do niej ryż!
Jolka
|