Data: 2003-11-17 21:11:17
Temat: Re: co mozna mrozic, a czego nie?
Od: "satia" <s...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Olik" <>
> Też lubię serca, ale nawet nie wiem, jak je przyrządzić?
> Gulasz z ryżem?
> Olik
ja robię 'klasyczny' gulasz, chyba zbyt banalny, żeby o nim pisac na
grupie. Oczyszczam, kroję na dwie lub trzy częsci (zalezy, jak duże) i
wrzucam na olej. Smażą się, potem duszę z ziołami wszelakimi, długo duszę,
zagęszczam pod koniec (oczywiście wczesniej posoliwszy, ale nie wiem,
kiedy powinno się solić, solę na etapie podduszania) i zjadam z kaszami,
ziemiakami, ryżami. Ja nie jestem wytrawnym kuchtą, ale mojemu chłopisku
bardzo te gulasze smakują. A mój baratnek myślał, że to grzyby w sosie,
więc zjadł i poprosił o dokładkę. Gdyby wiedział, że to serca
kurzęce.....nie ruszyłby.
Jeden z moich kotów czasem dostanie serce na etapie oczyszczania. Drugi
kot nawet nie chce powąchać. A ja tam lubię ;-)
pozdrawiam
satia i koty, co jedzą droższe mięso niż ja
|