Data: 2006-04-03 15:34:28
Temat: Re: co mozna zrobic z filetow z ryby?
Od: "macko" <macko55[malpa]poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea:
> Tak - ja zakładam, że nikt przy zdrowych zmysłach niczego w zalewie smażyć
> nie będzie próbował, tylko usmaży i zaleje zalewą. Wy widocznie za bardzo
> sugerujecie się amerykańskimi podręcznikami kulinarnymi, o których tu
> ostatnio była mowa ;-).
to moze podzielisz sie z nami tym przepisem..
bardzo ciekawy jestem co mozna zrobic z takimi filetami
z gory dzieki z przepis :)
p.s.
ja ostatnio cos takiego sobie wymyslilem i smaczne bylo:
- filet (3 duze) rozmrozic, nasmarowac wegeta i drobno posiekanym czosnkiem
(2 zabki)
- pokroic 1 srednia cebule
- troche papryki (wedlug uznania.. ja daje jej troche mniej niz cebuli)
- 3 duze ziemniaki pokroic na plasterki (ja pokroilem na takie 1-2mm)
piekarnik rozgrzac do ~200°C
naczynie zaroodporne wysmarowac maslem i wrzucic do niego:
- 2 warstwy plasterkow ziemniaczanych na spod i po bokach
- rybcia
- cebula z papryka
- jakies przyprawy (np. pieprz i bazylia)
- reszta ziemniakow
- troche plasterkow z masla
przykryc (np. folia alu) i wrzucic do piekarnika
jak juz wszystko "dojdzie" zabrac przykrycie i wstawic jak najblizej grzalki
gornej, zeby sie ziemniaczki z gory troche przyrumienily...
i mozna wcinac
|