Data: 2005-01-04 14:14:56
Temat: Re: co przygotowac z krokodyla i strusia??
Od: "Katarzynna" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jarek" <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:crbs2f$jqp$1@atlantis.news.tpi.pl...
> czesc
>
> macie jakies pomysly sprawdzone przepisy, ew jakies dobre marynaty zeby
> przyrzadzic cos z krokodyla i strusia ??
Czesc
Krokodyla nie podjelabym sie przyrzadzac, a jesli juz to pamietam ze
najlepsza potrawa jaka jadlam z tym miesem zawierala go niewiele i byla dosc
ostra - na tyle, ze zabila smak krokodyla:)
Bo krokodyla nie lubie (smakuje jak kurczak, ktory dlugo lezala obok ryby)
Za to steki ze strusia szkoda byloby popsuc jakas marynata, jesli juz to
moze wino, czosnek i pieprz. Ale trzeba pamietac, ze to bardzo czerwone
mieso i trzeba je przyrzadzac w dosc wysokiej temperaturze i szybciutko,
jesc wrecz polsurowe. Dlugo gotowane /smazone /pieczone robi sie suche jak
wior.
Najlepiej wiec na ruszt (ok 190 stopni) i piec tyle, zeby byly krwiste.
Mniam! Zazdroszcze :)
Kaska
|