Data: 2004-12-13 08:51:14
Temat: Re: co to jest
Od: "Atunia " <a...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basiek <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał(a):
> > Jak która - większość jest podkolorowywana kredą (dodają kredy, żeby
> > wydawała się bielsza i że niby profilaktyka przeciwko za małym ilościom
> > wapnia w jedzeniu.). :-/
> Szczerze mówiąc, nigdy nie zwracałam uwagi na skład mąki - zawsze wydawało
> mi się, że to jedynie zmielone ziarno, ale jak widać teraz trzeba czytać
> skład wszystkich produktów :-(
No właśnie ja już czytałam skład i przydatność większości, teraz przechodzę na
czytanie wszystkiego... I w sklepie jak tylko mam okazję, to zwracam tym
skołowanym starszym paniom kręcącym się przy półkach uwagę na dodatek kredy,
sama o tym dopiero tu przeczytałam i ciężko mną telepnęło, bo nieopatrznie
kiedyś kupiłam tę mąkę. Bardzo dziwne pierogi wychodziły, bo akurat do
pierogów poszła.
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|