Data: 2004-01-08 13:44:11
Temat: Re: co to jest i czym to ewentualnie zastapic?
Od: "*madzik*" <m...@b...op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:jjvovv87r865f6slp0erusegipjvv0rq4e@4ax.com...
> a u nas sprzedaja creme fraiche jako bardzo, BARDZO gesta kwasna
> smietane. z odwalonymi 50% tluszczu u mie to podstawa zycia,
> pasuje prawie do wszystkiego ;)
W Szwecji "creme fraiche" ma 34%, jest _slodką_ w smaku, bardzo gestą
smietana i ma duzy napis na froncie "nadaje sie do gotowania". "Creme
fraiche light" ma 15%, ponoc tez mozna gotowac, ale tego nie probowalam,
wiec nie wiem, jak sie faktycznie zachowuje. CF swietnie sie sprawdza do
wszelkich gotowanych sosow, nic sie z nia nie dzieje nastepnego dnia etc.
--
Pozdrawiam cieplo,
Magda
|