Data: 2008-03-31 13:44:57
Temat: Re: co z biala kielbasa?
Od: Panslavista <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 31 Mar, 14:44, Holly <k...@t...pl> wrote:
> On 31 Mar, 14:30, "Misiek" <p...@o...pl> wrote:
>
> > A do zurku? Ok, moze byc i parzona...
>
> No gotować jej nie ma co, bo się robi suchy wiór.
>
> Przy okazji: ja mam gdzieś nawet przepis na kiełbasę od dziadka (jest
> masarzem) - samemu można sobie spokojnie zrobić, bo to przecież bez
> wędzenia, więc na dobrą sprawę nawet w piwnicy albo w kuchni da się
> zrobić :)
Nic podobnego - białą kiełbasę zagotowuje się w wodzie, wyjmuje, wywar
zalewa zakwasem, tłuszczem ze skwarkami i dodaje kiełbasę pokrojoną w
plasterki.
A zrobić kiełbasę żadna sztuka - jakość zależy od jakości mięsa -
najlepsza z szynki i polędwicy.
|