Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Marek Lang" <m...@h...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co z tymi golabkami
Date: Mon, 31 Dec 2001 10:57:55 +0100
Organization: Internet Partners
Lines: 34
Message-ID: <a0pcs1$2n72$1@news2.ipartners.pl>
References: <a0pcae$f0t$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.35.3
X-Trace: news2.ipartners.pl 1009792705 89314 217.153.35.3 (31 Dec 2001 09:58:25 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 31 Dec 2001 09:58:25 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:89585
Ukryj nagłówki
Anka P. <j...@t...linux.net.pl> wrote in message
news:a0pcae$f0t$1@news.tpi.pl...
> Jak to dziewczyna w ciazy miewam rozne zachcianki.
> Wczoraj zachcialo mi sie golabkow , takich maminych z prawdziwego
> zdarzenia.
> Postanowilam zrobic. Odkurzylam w lepetynie wiadomosci na ten temat jakie
> posiadam (kiedys to sie z Mama produkowalo to tonami , bo rodzina
uwielbia)
> i przystapilam do dziela.
> No i wyszlo mi mniej wiecej ok. To mnie to problem z przypaleniem sie.
> Poukladalam je przeslicznie w zaroodpornym naczyniu , nastawilam plyte na
> najmniejsza moc , podlalam rosolkiem ( jak to robi Mama) i sie przypalilo
> po pol godzinie lekko.
> Przelozylam do innego zaroodpornego i znowu to samo.
> Wiem , ze sa sposoby wykladania naczynia np liscmi z kapusty , ale staloby
> sie z tym to samo , zreszta nigdy w domu rodzinnym tak nie robiono , a
> wszystko bylo pyszne.
>
> Czy macie jakies pomysl czemu tak sie moglo stac?
> Co zrobilam zle? Albo czego nie zrobilam w ogole?
> Bede wdzieczna za pomoc , bo maz teraz ma ochote na golabki znowu i chyba
> bede musiala znowu robic ;-)
Cze,
Jeden z patentow moi o ysmrowaniu dna garnka kawalkiem sloniny. Ale na Twoim
miejscu zmienilbym garnek...
Pozdrawiam,
Marek
|